Ragú můžete připravit jak z jednoho, tak i více druhů zvěřiny.
Potřebujete:
✿ 600 g zvěřiny
✿ 100 g slaniny
✿ 2–4 čerstvé houby
✿ 4 šalotky
✿ 1 papriku
✿ 1 lžíci rajského protlaku
✿ 1 lžíci worcesterské omáčky
✿ 15 g másla
✿ 1 lžíci hladké mouky
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 lžičku oregana
✿ sůl, pepř
✿ 250 ml vývaru
1. Rozehřejete olej a máslo. Přidejte nakrájené šalotky, nakrájenou slaninu a za stálého míchání osmažte. Vložte na kostky nakrájené maso a opečte 3–4 minuty ze všech stran.
2. Vmíchejte mouku a smažte ještě 1–2 minuty. Přidejte na plátky nakrájené houby a papriku, přilijte vývar a přiveďte k varu. Vmíchejte protlak, worcester, oregano, osolte a opepřete.
3. Zvolna duste 1,5–2 hodiny, až bude maso měkké. Podávejte s vařenými těstovinami, brambory nebo rýží, případně i se zelím.