Kapra nemusíte jíst jen na Vánoce. Dopřejte si ho i během roku.
Suroviny:
1 kg kapřích podkov
1 citron
500 ml kefíru
2 vejce
100 g mandlových lupínků
sůl
hladká mouka na obalení
1 dcl bílého vína
olej na smažení
Postup:
Očištěného kapra omyjte a nakrájejte na podkovy. Rybu pokapejte citronovou šťávou a nechte půl hodiny odležet. V misce smíchejte kefír, vejce, víno a přisypejte hladkou mouku. Metličkou vytvořte těsto. Osolte ho a přisypejte do něj mandlové lupínky.
Kapra osolte a obalte ho v mouce a následně v těstíčku. Na pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a kapra z obou stran dobře osmažte. Po osmažení ho nechte okapat na papírové utěrce. Rybu podávejte s bramborami nebo bramborovým salátem. Dobrou chuť!