Suroviny:
600 g kuřecích srdíček
30 ml slunečnicového oleje
20 g másla
1 velká cibule
3 stroužky česneku
500 ml rajčatové šťávy
1 větší rajče
trocha sušené bazalky
1–2 bobkové listy
½ lžičky sladké uzené papriky
½ svazku zelené petrželky
Postup:
Kuřecí srdíčka očistěte, propláchněte je ve studené vodě a nechte okapat. Mezitím si nakrájejte cibuli a tři stroužky česneku.
Srdíčka osušte. Rozpalte hlubokou pánev s olejem na střední teplotu. Když je olej dobře rozehřátý, přidejte srdíčka, nakrájenou cibuli, dobře promíchejte, osolte a opepřete.
Nechte osmahnout a poté přidejte máslo, aby srdíčka byla krémová. Přidejte 1 rajče nakrájené na kousky, rajčatovou šťávu a koření a snižte teplotu na minimum. Přiklopte pokličkou a nechte zvolna vařit 20–30 minut.
Omáčku během vaření ochutnejte a případně dochuťte. V případě potřeby podlijte vodou.
Nakonec přidejte do omáčky dva nastrouhané stroužky česneku. Posypte dobře omytou a nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.
Kuřecí srdíčka jsou dnes trochu opomíjená a přitom se dají připravit velmi chutně a jednoduše a pořídíte je doslova za hubičku. Skvělá jsou restovaná, na grilu a v různých omáčkách.
Skvělá jsou například srdíčka na slanině a cibulce podávaná s rýží nebo knedlíkem.