Zasytí a vykouzlí vám úsměv na rtech. Tato italská lahůdka by neměla na vašem slavnostně prostřeném stole chybět.
Suroviny:
2 hrnky rýže na rizoto
2 ks kachních prsou
1 cibule
1 šálek parmazánu
2 dcl bílého vína
3 lžíce másla
sůl, pepř
olivový olej
čerstvé bylinky
Postup:
Kachní prsa zprudka orestujte na oleji a pak je přendejte na plech vystlaný pečicím papírem. Troubu předehřejte na 200 °C. Kachní prsa dopékejte přibližně 10 minut. Mezitím v hlubší pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli.
Přidejte na pánev rýži a zalijte ji přibližně 1 l horké vody. Vařte do doby, dokud nebude rýže měkká. Podle potřeby přilévejte vodu. Nakonec rýži dochuťte vínem, osolte ji, opepřete a přidejte do ní máslo a parmazán.
Vařte ještě 5 minut, přidejte maso a bylinky. Rizoto servírujte s nakrájenou kachnou a čerstvou bylinkou.
Náš tip
Kachnu můžete nakrájet na kostky a vmíchat přímo do rizota.