Mušle slávky se špagetami, rajčaty a bylinkami, italsky spaghetti con le cozze, vám jistě zachutnají.
Potřebujete:
✿ 1 balíček špaget
✿ 750 g slávek
✿ 1 šalotku
✿ 5 stroužků česneku
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 plechovku rajčat
✿ 1 citron
✿ 200 ml bílého vína
✿ olivový olej
✿ sůl, pepř
✿ petrželku a bazalku
1. Slávky důkladně omyjte, měly by zůstat zavřené. Šalotku a česnek oloupejte, papričku zbavte jadérek a vše nakrájejte nadrobno. Špagety uvařte podle návodu na obalu al dente.
2. V pánvi osmahněte cibulku s česnekem, přilijte cca 100 ml oleje a nechte zpěnit. Přidejte slávky. Pár minut restujte, až se otevřou. Podlijte vínem a nechte vařit, aby se odpařil alkohol.
3. Poté přidejte papričku, rajčata a přilijte trochu vody. Ještě pár minut duste. Hotovou směs smíchejte se špagetami, dochuťte solí, pepřem, bylinkami a šťávou z citronu.