Pražma je u nás běžně dostupná a je to lahůdka, která vás svou chutí přenese rovnou ke Středozemnímu moři.
Potřebujete:
✿ 2 pražmy
✿ 1 cibuli
✿ 8 cherry rajčátek
✿ 100 ml bílého vína
✿ olivový olej
✿ 1 citron
✿ 2 snítky rozmarýnu
✿ sůl, pepř
1. Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenké proužky. Rozložte je do zapékací mísy, přidejte cherry rajčata, osolte, opepřete a zalijte vínem a 2 lžícemi oleje.
2. Vykuchané ryby očistěte, osolte, opepřete, do břišní dutiny vložte plátky citronu a snítky rozmarýnu a položte je na zeleninu. Nožem do kůže udělejte pár zářezů a zakápněte je olivovým olejem.
3. Pečte v troubě při 180 °C asi 25 minut, až se ryby zpevní a zelenina změkne. Zakápněte je olivovým olejem a poté podávejte se zeleninovou oblohou, bramborami, ozdobené plátky citronu.