Jsou sladké i pikatní, šťavnaté a křupavé na povrchu.
Suroviny:
15 kuřecích paliček
5 lžic medu
sůl, pepř
2 lžíce citronové šťávy
½ lžičky drceného chilli
hrst sezamových semínek
2 lžíce másla
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Kuřecí paličky nasolte a opepřete a nechte při pokojové teplotě alespoň 10 minut odležet. Připravte si marinádu z medu, sójové omáčky, olivového oleje, drceného chilli a citronové šťávy.
Maso promíchejte s marinádou a nechte ho v lednici aspoň dvě hodiny odležet. Pečicí misku vytřete máslem a umístěte do ní kuřecí paličky. Troubu předehřejte na 190 °C. Kuřecí paličky dejte péct do trouby na 40 minut.
Poté je vyndejte a posypejte je sezamovými semínky a dejte je ještě na 10 minut dopéct. Lahodné a křupavé paličky servírujte s čerstvým chlebem, případně opečenou bílou bagetkou potřenou bylinkovým máslem nebo s lehkým jogurtovým dipem.
Přejeme vám dobrou chuť!