Suroviny:
2 velké batáty
1 zralý banán
100 g vysokoprocentní hořké čokolády
40–50 ml mléka
med na doslazení
Postup:
Batáty oloupejte, omyjte, nakrájejte na kostičky a uvařte ve vodě doměkka. Vodu slijte a horké batáty vložte do mixéru, přidejte k nim nastrouhanou čokoládu a rozmixujte.
Do čokoládové směsi přidejte na kousky nakrájený banán a trochu mléka a vše rozmixujte do hladkého krému. Pokud se vám bude zdát krém příliš hustý, přilijte ještě trochu mléka. Krém by měl mít pudinkovou konzistenci. Směs ochutnejte a případně doslaďte medem.
Takto připravený čokoládovo-batátový krém rozdělte do skleniček nebo mističek, ozdobte čerstvým ovocem, šlehačkou, hoblinkami čokolády nebo drcenými oříšky a podávejte teplý nebo vychlazený. Záleží jen na vaší chuti.
Dezert můžete dozdobit lístky máty, čerstvou bazalkou nebo jakoukoli jinou zelenou bylinkou.
Tip!
Lahodné propojení batátů, hořké čokolády a banánů nemá chybu. Příště můžete čokoládu nahradit oříškovým krémem.