Jednoduché a chutné noky můžete podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu.
Potřebujete:
✿ 1 dýni Hokkaidó
✿ 50 g polohrubé mouky
✿ 50 g parmazánu
✿ sůl
✿ olivový olej
1. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte a nakrájejte na kostky, budete potřebovat 700 g. Dejte je na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a pečte při 200 °C asi 20 minut. Nechte vychladnout a rozmixujte.
2. Do mísy vsypte mouku, přidejte nastrouhaný parmazán, sůl a rozmixovanou dýni. Zpracujte těsto. Na pomoučeném vále tvořte válečky, z nich odkrajujte kousky a zploštěte je vidličkou.
3. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, postupně vsypávejte noky a vařte, až vyplavou na povrch. Poté vyndavejte. Na talířích noky pokapejte trochou oleje a promíchejte. Podávejte s bylinkami nebo listovým špenátem.