Chutná samostatně, ale můžete ho podávat se zavařeninou. Chlebíček můžete udělat i naslano, vynechte z něj v tom případě cukr. Do slané varianty těsta můžete přidat nakrájená sušená rajčata i slaninu.
Ingredience: 1 chlebíčková forma
200 g dýňového pyré
2 vejce
100 ml oleje
100 ml vody
200 g třtinového cukru
250 g hladké mouky
1 lžíce dýňového koření
1 lžička soli
2 lžičky jedlé sody
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C a chlebíčkovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. V míse kuchyňského robotu smíchejte a lehce vyšlehejte dýňové pyré, vejce, olej, vodu a cukr. Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a koření, dobře promíchejte.
Suché přísady přidávejte postupně do mokré směsi, lehce promíchejte, aby se všechny suroviny spojily. Těsto nalijte do připravené formy. Pečte v předehřáté troubě 40 až 50 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není suchá.
Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 7 Kč