Pravé italské rizoto si můžete vychutnat i s dýní, která mu dodá dokonalou jemnost.
Suroviny:
500 g dýně Hokkaido
700 ml vývaru
200 g rýže
250 ml bílého vína
3 lžíce parmazánu
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
sušená rajčata a olivy
Postup:
Dýni očistěte, vydlabejte a zbavte slupky. Nakrájejte dýni na větší kusy a povařte ji doměkka. To trvá zhruba 30 minut. Dýni rozmixujte na hladké pyré, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na plátky nakrájený česnek dozlatova.
Pak přidejte rýži a po minutě přilijte do pánve víno. Nechte víno odpařit a zalijte rýži vývarem. Až bude rýže měkká, smíchejte ji s dýňovým pyré a zahustěte parmazánem a máslem. Dozdobte olivami a rajčaty.