Na tento guláš můžete použít i stehenní kuřecí řízky, které jsou krásně šťavnaté. Rozmarýn a tymián mu pak dodají výraznější chuť.
Ingredience: 4 porce
● 800 g krůtího masa z prsou
● 1 žlutá paprika
● 4 snítky tymiánu
● 1 snítka rozmarýnu
● 1 lžíce mleté papriky
● 1 lžička drceného kmínu
● 600 ml vývaru
● 1 cibule
● 3 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● 2 lžíce másla
Postup:
Papriku nakrájejte na drobné kousky. Maso nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. Stroužky česneku nakrájejte na plátky. Na lžíci másla opečte cibuli a papriku. Posypte je kmínem, přidejte česnek a nechte rozvonět. Pak je vyjměte a nechte stranou.
Do hrnce přidejte druhou lžíci másla a opečte na něm cibuli. Přidejte maso, opečte a vmíchejte papriku. Přidejte zpět cibuli s paprikou, guláš osolte, opepřete a přidejte bylinky.
Přilejte polovinu vývaru a maso duste pod pokličkou doměkka. Podle potřeby dolévejte vývar. Hotový guláš podávejte s bramborami, karlovarským knedlíkem, ale chutná také s rýží.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč