Pokud chcete připravit levnější a rychlejší verzi pokrmu, nahraďte hovězí maso kabanosem nebo pikantní klobásou.
Ingredience: 4 porce
● 600 g brambor
● 400 g hovězího masa
● 1 cibule
● 1 lžíce sádla
● 1 červená paprika
● 100 g anglické slaniny
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžička pálivé mleté papriky
● 1 l vývaru
● 1 stroužek česneku
● 1 lžíce nasekané petrželky
● ½ lžičky drceného kmínu
● sůl
● pepř
Postup:
Cibuli a slaninu nakrájejte na kousky a opečte na sádle. Po chvíli přidejte na malé kostky nakrájené maso. Následně přidejte mletou papriku, kmín a česnek. Promíchejte, krátce opečte, aby se koření i česnek rozvoněly. Pak přilejte vývar a pod pokličkou duste asi hodinku.
Pak přidejte na kostičky nakrájené brambory a na drobné kousky nakrájenou papriku. Osolte a opepřete. Guláš vařte, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec přidejte nasekanou petrželku. Podávejte s křupavým chlebem nebo i s rustikální bagetou.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 35 Kč