Pokud nemáte čerstvé lesní houby, zvolte sušené nebo žampiony.
Ingredience: 5 porcí
● 800 g hovězí kližky
● 300 g hub
● 1 lžíce mleté papriky
● 1 lžička drceného kmínu
● 500 ml vývaru
● 1 lžíce tymiánu
● 1 cibule
● 2 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● brusinky
● 2 lžíce másla
Postup:
Očištěné houby, maso i cibuli nakrájejte. Stroužky česneku nadrťte. Na lžíci másla opečte houby. Posypte je kmínem, přidejte česnek, promíchejte a nechte rozvonět. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do hrnce přidejte druhou lžíci másla a opečte na něm cibuli.
Přidejte maso, opečte, aby se zatáhlo, a vmíchejte papriku. Přidejte zpět houby, guláš osolte, opepřete a přidejte tymián. Přilejte polovinu vývaru a duste doměkka. Dle potřeby dolévejte vývar. Podávejte s brusinkami.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 45 Kč