Suroviny:
500 g hovězí kližky
500 g muškátové dýně
200 ml vody
3 mrkve
3 stroužky česneku
3 brambory
3 lžíce protlaku
3 lžíce oleje
1 cibule
1/2 lžičky červené papriky
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
Postup:
Předehřejte troubu na 170 °C. Hovězí nakrájejte na kostky. Ve větším kastrolu maso opékejte, přidejte sůl, pepř, papriku a rajský protlak a orestujte. K masu přidejte cibuli, česnek a mrkev. Podlijte vodou, přikryjte pokličkou a vložte do předehřáté trouby. Duste asi hodinu.
Poté přidejte nakrájené brambory a dýni, promíchejte a vraťte do trouby a duste dalších 30 minut až hodinu, dokud není maso úplně měkké. Vyndejte hrnec z trouby, dosolte a opepřete podle potřeby.
Tip!
Kombinace měkkého masa, brambor a sladší mrkve je skvělá. Pokud chcete, můžete dochutit medem nebo portským vínem.