Italská kuchyně je vždycky dobrý nápad. Zasytí a pokrm máte připravený za pár minut.
Suroviny:
300 g těstovin podle vašeho výběru
6 lžic olivového oleje
1 hrst vlašských ořechů
100 g sýru feta
1 lžíce limetové šťávy
1 hrst čerstvé bazalky + bazalka na ozdobu Σ sůl, pepř
Postup:
Těstoviny si uvařte podle návodu na obalu. Měly by být přesně al dente, tedy na skus, ani příliš tvrdé, ale ani rozvařené.
V mixéru si připravte bazalkové pesto. Rozmixujte bazalku s pěti lžícemi oleje, trochou vlašských ořechů a limetovou šťávou. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Těstoviny promíchejte s pestem, bohatě zasypejte sýrem a přidejte vlašské ořechy.
Těstoviny dozdobte lístky čerstvé bazalky a zakapejte je ještě trochou olivového oleje. Pochutná si jistě celá rodina, přejeme vám dobrou chuť.