Jednoduché jídlo, které nabízí celou řadu variací. Pečené brambory s mletým masem můžete kombinovat s luštěninami, ale dá se přidat také cuketa nebo jiná zelenina podle chuti a sezony. Nakonec můžete brambory zapéct se sýrem.
Ingredience: 4 porce
4 větší brambory
300 g mletého hovězího masa
4 jarní cibulky
olej
200 g loupaných rajčat
sůl
pepř
1 chilli paprička
nať ze zelené cibulky
Postup:
Brambory očistěte kartáčkem. Dejte je do trouby a upečte doměkka. Na oleji opečte najemno nakrájené cibulky. Přidejte maso a opečte ho dohněda. Vmíchejte rajčata, chilli papričku a vše dobře promíchejte.
Směs osolte, opepřete a pod pokličkou duste přibližně 15 minut. Upečené brambory nakrojte a vydlabejte část dužiny. Tu pak vmíchejte do masové směsi. Brambory naplňte vytvořenou směsí a nakonec ještě ozdobte nakrájenou zelenou natí cibulek.
Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 45 Kč