Tímto pokrmem nikdy nikoho neurazíte. Šneky jsou vláčné a chutnají i dětem.
Suroviny:
2 balení listového těsta
10 lžic kečupu
200 g slaniny
300 g vašeho oblíbeného tvrdého plátkového sýru
2 lžíce sušeného oregana
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 vejce
Postup:
Listové těsto rozválejte a potřete jej kečupem smíchaným se sušeným oreganem a prolisovaným česnekem. Na listové těsto potřené kečupem rozprostřete plátky sýru.
Těsto pak nařezejte na 5–7 cm široké pruhy a každý smotejte do ruličky. Plech si vystelte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C.
Všechny ruličky vyskládejte na plech a sklenicí je lehce splácněte. Každý šnek potřete trochou olivového oleje a rozšlehaným vejcem. Slaninu nakrájejte na kostičky a pak jí šneky bohatě posypejte.
Pokud vám to tak nevyhovuje, může plátky slaniny dát samozřejmě i dovnitř. Šneky umístěte do trouby přibližně na dvacet minut. Podávejte je vychladlé. Skvěle chutnají i druhý den.
Náš tip
Dospělým jistě budou chutnat i šneky potřené lanýžovým olejem.