Pro otrlé hosty určitě připravte ostré papričky plněné sýrem čedar.
Suroviny:
10 papriček jalapeňos
200 g čedaru
rostlinný olej na smažení
200 g zakysané smetany
6 lžic hladké mouky
10 lžic strouhanky
2 vejce
Postup:
Z papriček odkrojte stopku a každou naplňte buď nastrouhaným čedarem, nebo silnějšími hranoly čedaru. Každou papričku obalte v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi si rozpalte větší množství rostlinného oleje.
Papričky by měly být aspoň z jedné třetiny v oleji ponořené. Případně můžete použít fritovací hrnec. Osmažte je ze všech stran. Podávejte je se zakysanou smetanou a čerstvým bílým pečivem.
Náš tip
Pokud nemáte rádi pálivá jídla, můžete použít i klasické sladké papriky.