Jednoduchý recept indické kuchyně v bezmasé variantě.
Potřebujete:
✿ 1 cibuli
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 hrnek rýže
✿ 2 hrnky hub
✿ 1 hrnek zeleninového vývaru
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 lžíci kokosového oleje
✿ ½ papriky
✿ 1/2 hrnku sterilovaného hrášku
✿ římský kmín
✿ pepř, sůl
✿ čerstvý koriandr
1. Na rozehřátém olivovém oleji nechte rozvonět římský kmín. Po chvilce přidejte nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte ji dozlatova, přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte ještě asi minutu.
2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte doměkka. Přidejte rýži, vývar, na tenké proužky nakrájenou papriku, sůl, pepř.
3. Na mírném plameni nechte dusit, dokud není rýže na skus. Přisypejte hrášek, vmíchejte kokosový olej a podávejte posypané nasekaným koriandrem.