Švestky a voňavé perníkové koření si rozumí dokonale. Chlebíček můžete ještě vylepšit tmavou čokoládovou polevou. Místo švestek můžete použít jablka nebo hrušky.
Ingredience na 1 chlebíčkovou formu:
● 180 g špaldové mouky
● 70 g mletých mandlí
● 150 g třtinového cukru
● 1 lžička mleté skořice
● 1 lžička mleté kurkumy
● 1 prášek do pečiva do perníku
● 3 vejce
● 100 ml oleje
● 100 ml mléka
● hrst švestek
Postup:
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku, mandle, prášek do pečiva a koření. Přilejte mléko, olej a ušlehejte hladké těsto. Nalejte ho do formy vyložené pečicím papírem. Navrch vyskládejte švestky.
Chlebíček pečte 40–50 minut v troubě předehřáté na 180 0C. Po nakrájení můžete chlebíček podávat s kopečkem mascarpone.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 10 Kč