Využijete je na přípravu salátů, k pečenému masu, ale rovněž i na přípravu různých dipů. Použít můžete také zelená či žlutá rajčata. Pokud není u vás doma příliš v oblibě kopr, můžete místo něj zkusit rozmarýn, tymián nebo třeba bazalku.
Ingredience: 4 porce
1500 g mixu rajčat
4 snítky kopru
8 stroužků česneku
4 chilli papričky
Na nálev:
1 l vody
200 ml octa
100 g cukru
20 g soli
Postup:
Na nálev svařte vodu s octem, solí a cukrem. Poté směs nechte vychladnout. Rajčata důkladně opláchněte a rozdělte do skleniček. Pracujte ale pouze s pevnými plody.
Do každé sklenice vložte chilli papričku, po 2 stroužcích česneku a ještě i snítku kopru. Pak vše zalejte vychladlým nálevem. Sklenice pevně zavíčkujte. Sterilujte je přibližně 30 minut při teplotě 100 0C.
Doba přípravy: 40 min
Cena za porci: 30 Kč