Chorizo je tradiční španělská uzenina s peprnou chutí. Díky ní má tenhle salát úžasnou lehce pikantní chuť.
Potřebujete:
✿ 150 g klobásy chorizo
✿ 500 g cherry rajčátek
✿ 1 červenou cibuli
✿ 150 g špenátových listů
✿ 100 g feta sýru
✿ 3 lžíce olivového oleje
✿ 2 lžíce vinného octa
✿ 2 stroužky česneku
✿ hrst bazalky
✿ sůl, pepř
✿ 2 plátky toustového chleba
1. Rajčata nakrájejte na kolečka, cibuli nadrobno, špenátové listy spařte a smíchejte se 2 lžícemi oleje, lžící octa a nadrobno nasekanou bazalkou. Osolte a opepřete.
2. Na lžíci oleje opečte na kolečka nakrájené chorizo, přidejte nadrobno nasekaný česnek a 30 sekund opékejte. Přidejte lžíci octa a nechte minutu povařit. Chléb nakrájejte na kostičky a opečte 2–3 minuty na oleji.
3. Do mísy rozdrobte fetu, přidejte toustové krutony a promíchejte. Pak přidejte chorizo s česnekem a 2 lžícemi výpeku, opatrně promíchejte a podávejte.