Recept pro ty, kteří se chtějí vyhnout tradiční vánoční kuchyni, a přesto si pochutnat na rybě.
Ingredience (4 porce):
● 4 filety z candáta
● citronová šťáva
● bílé víno suché 2 dcl
● sůl
● pepř
● 2 chilli papričky
● 2 stroužky česneku
● 4 cherry rajčata
● olivový olej
Postup:
Filety z candáta omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme dle chuti. Zakápneme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.
Česnek a chilli papričky nakrájíme na tenké plátky, rajčata na poloviny.
Na rozžhavené pánvi zpěníme na olivovém oleji cibuli, česnek a papričky, dokud nebude cibule jak se patří nazlátlá.
Přidáme filety na pánev a zprudka opečeme z obou stran přibližně 3 minuty z každé strany.
Stáhneme sporák na minimum a přidáme bílé víno a rajčata. Necháme cca 5 minut odpařit. Podáváme s vařenými bramborami, neboť bramborový salát se k tomuto receptu nehodí.
Příprava: 30 min
Cena: 300 Kč