Působí na metabolismus, pomáhá při obezitě, alergii a únavě. Je ideální pro očistu a podporu organismu po nemoci.
Tento ocet je vyráběn kvašením šťávy z celých, čerstvých jablek. Za své blahodárné účinky vděčí vysokému obsahu minerálů, obsažených v jablkách. Je považován za lék i přísadu do jídla a jako takový je používán léčiteli i kuchaři.
Aktivní složkou jablečného octa je kombinace minerálů, organické hmoty a kyseliny octové, která mu dodává charakteristickou vůni a chuť.
Jablečný ocet má nízký obsah přírodního cukru, obsahuje neobvykle mnoho draslíku, vápníku, fosforu, sodíku a stopových prvků. Má jedinečnou schopnost spojovat draslík s ostatními prvky, a proto je to tak všestranný lék.
Vhodný pro každého?
Má svíravé účinky, které pomáhají zastavit průjem, zvyšuje okysličování krve, posiluje trávení, zabraňuje kažení zubů, působí jako dezinfekce proti střevním parazitům a zvyšuje srážlivost krve.
Může být používán lidmi, kterým chybí žaludeční kyselina, zlepší jejich trávení. V těchto případech se doporučují 2 lžičky jablečného octa ve sklenici vody vždy před hlavními jídly. Je vhodný pro diabetiky a pro ty, kteří musí dbát na omezený přísun sodíku.
Je vhodný i pro děti.
Jablečný ocet neléčí, ale upravuje biologické pochody, a tím pomáhá předcházet nebo dokonce podporovat léčbu takových poruch, jako je obezita, nadměrné menstruační krvácení, infekce ucha, nosu a krku, alergie, otoky žil a poruchy krevního oběhu.
Jablečný ocet zvyšuje kyselost a ničí hnilobné bakterie ve střevech, čímž čistí střeva. Je dobrým bojovníkem proti pálení žáhy, chronické únavě, infekci močových cest a jako koupel a obklad je skvělý na veškeré kožní problémy.
.