Dospělí si na ní pochutnají. Kombinace lehkého krému ze žloutků, kokosového mléka a rumu je zkrátka neodolatelná
Ingredience:
200 g mletých piškotů
200 g moučkového cukru
3 lžíce kakaa
5 lžic rumu
šálek silné instantní kávy
1 plechovka kokosového mléka
1 žloutek
Postup:
Smíchejte namleté piškoty, cukr, kakao a rum. Do těsta dále přidejte vychladlou kávu a tuhou hmotu z kokosového mléka.
Máslo a žloutek vyšlehejte do pěny a přimíchejte ke směsi. Pokud bude příliš řídká, přidejte ještě trochu moučkového cukru.
Na vál si rozprostřete fólii a na něj rozválejte kakaové těsto. Celou plochu těsta potřete připravenou náplní.
Roládu opatrně zarolujte tak, aby se vám nepotrhala. Nakonec ji ze všech stran obalte ve strouhaném kokosu.
Dejte ji na 24 hodin zchladit do lednice a druhý den ji nakrájejte na zhruba centimetrové plátky. V lednici vám roláda vydrží až měsíc.
Náš tip:
Čím větší roláda bude, tím lépe vynikne po naříznutí její struktura.