Jsou křehké a neskutečně dobré. Jakmile jednu ochutnáte, navždy si trubičky zamilujete.
Ingredience:
300 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 vejce
6 lžic medu
1/2 lžičky jedlé sody
120 g tmavé čokolády
1 plechovka Salka
250 g másla
Postup:
Ze všeho nejdříve si z mouky, cukru, vejce, žloutku, medu a sody vypracujte těsto. Nechte ho půl hodiny odležet a pak z něj vyválejte tenký plát.
Vykrajujte jednotlivá kolečka, která pak namotáte na kovové trubičky.Pečte v předhřáté troubě na 160 °C patnáct minut. Odstraňte kovové trubičky a nechte úplně vychladnout.
Zavřenou plechovku Salka vařte dvě hodiny ve vodě, nechte zchladnout a vyšlehejte s máslem. Trubičky namočte do rozpuštěné čokolády a nechte ji ztvrdnout. Nakonec trubičky naplňte krémem.