Pocházejí z rakouského letoviska Bad Ischl a císař František Josef je zbožňoval.
Ingredience:
200 g hladké mouky
30 g kakaa
70 g moučkového cukru
40 g mletých mandlí
150 g másla
lžička skořice
čokoládová poleva
vlašské ořechy
120 g krupice
1 vanilkový lusk
1 lžíce rumu
rybízový džem
citrónová kůra
3 žloutky
Postup:
Mouku, kakao a moučkový cukr smíchejte s máslem, lžičkou citronové kůry a skořicí. Vypracujte hladké těsto.
Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vyválejte plát a vykrojte z něj kolečka. Pečte 8 minut.
Ze žloutků, cukru, vanilky, mandlí a rumu si připravte náplň.
Spodek každého kolečka potřete marmeládou, přidejte trochu náplně a zakryjte dalším kolečkem. Nakonec dortíček namočte do čokolády a ozdobte ořechem.
Náš tip:
Pokud je náplň příliš hustá, přidejte rum. Je-li řídká, zahustěte ji dětskými piškoty.