Tento druh vánočního cukroví je oblíbený zejména díky tomu, že slouží i jako vánoční dekorace. Navíc hříbečky chutnají dospělým i dětem.
Zkuste mandlové hříbečky připravit třeba i jako mikulášskou nadílku svým vnoučátkům.Uvidíte, jak budou překvapená.
Ingredience
250 g mandlí se slupkou
250 g moučkového cukru
1 bílek
2 polévkové lžíce pravého holandského kakaa
Postup:
Mandle spařte horkou vodou a deset minut je nechte ve vodě odpočívat. Pak jednu po druhé oloupejte a osušte v papírové utěrce. Samozřejmě můžte koupit už oloupané mandle, ale bývají zbytečně drahé.
Mandle rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte je s moučkovým cukrem a bílkem. Vypracujte mírně lepivé těsto. Nebude-li se vám zdát, můžete přidat mandle, abyste ho zahustili, bílek použijte na „zředění“ těsta.
Těsto rozdělte na dvě stejné poloviny a do jedné z nich přimíchejte kakao. Z bílé hmoty tvarujte nožičky hříbečků, z hnědé hmoty vytvarujte klobouček. Pak nožičku s kloboučkem spojte dohromady. Nejlépe hříbečky vypadají vě větvičkách smrku či borovice.
Náš tip:
Pokud vám náš výběr cukroví nestačí, kupte si naši publikaci. Můžete si ji také objednat na www.rf-hobby.cz/shop