Má jemnou chuť a je plný zdraví prospěšných vitaminů. Prostě bleskově připravená, a přitom dokonalá večeře pro vysilujícím parném dni.
Suroviny:
● 1 menší brokolice
● 1 avokádo
● 1 středně velká okurka
● 1 vejce
● hrst spařených zelených fazolek
● červená paprika
● 100 ml bílého jogurtu
● 2 lžíce najemno nasekané petrželky nebo libečku
● sůl
● pepř
Postup:
1. Vejce uvařte natvrdo a nechte zchladnout. Brokolici nakrájejte na menší růžičky a 10 minut ji poduste v páře. Avokádo překrojte napůl, zbavte pecky a příčně nakrájejte na plátky. Zeleninu vložte do mísy.
2. Jogurt promíchejte se solí, pepřem a najemno pokrájenými bylinkami. Vejce oloupejte a nakrájejte na osminy. Promíchejte je se zeleninou a salát přelijte zálivkou.
Lehce kompletní obsah mísy promíchejte a podávejte s krajícem čerstvého kváskového chleba, případně s nahřátou celozrnnou bagetou. Pro alergiky na laktózu je varianta bez jogurtu.