Máte z neustálého grilování v létě už po krk masa? Zkuste zeleninové špízy.
Příprava: 25 minut + 1 hod marinování
Náročnost: *
Cena za porci: 17 Kč
Suroviny na 4 porce
– 1 červená paprika
– 1 zelená paprika
– 1 žlutá paprika
– 1 mladá cuketa
– 1 lilek
– 2 červené cibule
Na marinádu
– 2 lžíce balzamikového octa
– 2 lžíce citronové šťávy
– 6 lžic olivového oleje
– bylinky (bazalka, oregano, rozmarýn)
– 4 stroužky česneku
– sůl, pepř
Postup
1. Papriky omyjte a vyřízněte jádřince. Pokrájejte je na kousky 3×3 cm. Nakrájejte i ostatní zeleninu.
2. Smíchejte olivový olej, ocet a citronovou šťávu. Přidejte nasekaný česnek a bylinky. Osolte a opepřete. Zeleninu vložte do marinády
3. Na špejle střídavě napichujte kousky zeleniny. Špízy grilujte 5 až 7 minut z každé strany.