Suroviny na 2 porce:
● 200 g mletého masa
● 200 g rýže
● 1 mrkev
● 2 cibule
● 1 jarní cibulka
● 3 lžičky oleje
● 1/2 okurky
● 1/2 lžičky sójové omáčky
● 1/2 lžičky medu
● 80 g hub shi-take nebo hříbků
● pepř
● 2 vejce
● 80 g mungo klíčků nebo ředkve
● sůl
● 100 g špenátu
● sezamová semínka
Na omáčku:
● 2 lžičky oleje
● 2 lžičky sójové omáčky
● 1 lžíce medu
● 1 stroužek česneku
Postup:
1. Sójovou omáčku smícháme s medem a utřeným česnekem. Mleté vepřové maso smícháme s touto směsí, osmahneme na oleji, smícháme se sezamovými semínky a přelijeme přes něj část omáčky. Promícháme, zakryjeme a uložíme do lednice.
Rýži uvaříme a udržujeme v předehřáté troubě. Cibuli, cibulku a mrkev nakrájíme.
2. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a osmažíme mrkev doměkka. Přidáme olej, sójovou omáčku a med a 1 minutu vaříme. Ve volné pánvi opečeme houby a cibuli. Za 2 minuty zeleninu osolíme, opepříme a odstavíme. Podáváme se smaženým vejcem a bohatě nazdobenou zeleninovou oblohou.