Suroviny na 2 porce:
● 300 g nebo 1 plechovka cizrny
● 8 g soli
● bílý pepř
● kari
● 20 ml řepkového oleje
● 2 celá vejce
● 80 g sezamových semínek
● 140 g ovesných vloček
● 400 g mrkve
● 600 g květáku
Postup:
1. Květák a mrkev očistíme, nakrájíme a uvaříme do poloměkka. Slijeme a necháme vychladnout.
Takto připravenou zeleninu rozmačkáme, přidáme rozmixovanou a předem uvařenou cizrnu (lze použít i konzervovanou), vejce, ovesné vločky, sůl, bílý pepř a kari. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout.
2. Z těsta tvarujeme karbanátky, které posypeme sezamem a postříkáme olejem (nejlepší je použít olej ve spreji). Pečeme v troubě na 180 °C dozlatova (přibližně 40 minut podle velikosti).
Podáváme například s vařenými brambory a jogurtovo-česnekovým dipem a doplníme libovolnou zeleninou.