Pokud máte rádi bramboráky, budete milovat i sejkory. Je to totiž krkonošský druh bramboráků.
Ingredience:
1 kg brambor
20 ml mléka
2 vejce
150 g hladké mouky
3 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
mletý pepř a sůl
sádlo nebo máslo
Postup:
Brambory oloupejte a omyjte. Pak je nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu. V trošce mléka si rozšlehejte vejce a přilijte k bramborám, přisypejte hladkou mouku a směs okořeňte majoránkou a pepřem.
Česnek utřete se solí a přidejte do těsta. Všechno důkladně promíchejte. Rozpálenou teflonovou pánev potřete trochou sádla a těsto rozprostřete do tenčí vrstvy. Placky zprudka opečte po obou stranách. Před podáváním nezapomeňte sejkory potřít sádlem nebo máslem.