Pokud vám zbyly rohlíky, můžete je využít třeba jako základ pro pizzový korpus.
Příprava: 35 min
Náročnost: x
Cena: 60 Kč
Potřebujete:
1 vejce
200 ml mléka
5 starších rohlíků
1 stroužek česneku
1 hrst bylinek
olivový olej
sůl, pepř
šunku
žampiony
100 g tvrdého sýru
kečup
Rohlíky nakrájejte na kostičky. Smíchejte mléko s vejcem, solí a trochou pepře, směs nalijte na rohlíky a promíchejte. Pokud je těsto řídké, přisypejte trochu strouhanky.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a těsto na něj rozetřete. Vložte do trouby a pečte při 180 °C asi 10 minut, až bude těsto pevné.
Korpus pak potřete kečupem smíchaným s trochou oleje, prolisovaným stroužkem česneku a bylinkami. Povrch poklaďte kousky šunky, plátky žampionů a podobně podle toho, co máte po ruce, a nakonec zasypejte strouhaným sýrem. Nechte dopéct při 180 °C ještě 10–12 minut.