Že jste o tom ještě neslyšeli? Nevadí. Uvidíte, že si tento vánoční pokrm zamilujete. Báječně vypadá a samozřejmě i chutná.
Ingredience: 500 g filetů z tuňáka, citronová šťáva, 1 lžíce másla, 2 cibule, 100 g parmské šunky, 4 vejce, tymián a rozmarýn, špenátové listy
Těsto: 250 g polohrubé mouky, 125 g másla nebo Hery, 1 bílý jogurt
Postup: Z mouky, másla a jogurtu vypracujte těsto, mírně osolte a nechte ho alespoň 30 minut v chladu. Rybu osušte, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a dejte do chladničky.
Listy špenátu krátce spařte a osušte. Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte. Na malé kousky nakrájejte šunku. V pánvi si rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
Přidejte kousky šunky, směs dochuťte bylinkami, zalijte rozšlehanými vajíčky, osolte a opepřete. Míchejte, dokud nezhoustne.
Z těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku a rozložte na něj listy špenátu. Pak na ně rozetřete směs, doprostřed dejte tuňáka a těsto zabalte. Závin potřete máslem a pečte jej 30 minut na 180 °C.