Rajčata jsou zdroj vitaminů a minerálních látek důležitých pro silnou imunitu. Polévka z nich zasytí a udělá tělu dobře.
Suroviny na 4 porce
– máslo – 1 cibule – 8 středně velkých rajčat – 1 chilli paprička – sůl, mletý černý pepř – 150 g lučiny nebo zakysané smetany + na ozdobení – bylinky na ozdobení
Postup
1 V hrnci na másle nechte zkaramelizovat nadrobno nakrájenou cibuli.
2 Přidejte na půlky nakrájená rajčata a chilli papričku, zalijte trochou vodu a nechte asi 10 minut dusit, dokud rajčata nezměknou a nevypustí se šťáva. Vše osolte a opepřete.
3 Hrnec sundejte z plotny a polévku nechte mírně vychladnout. Přidejte lučinu nebo zakysanou smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem.
4 Polévku zahřejte. Před servírováním porce ozdobte zakysanou smetanou a bylinkami.