Vosí hnízda, někdy také včelí úly, jsou nepečené cukroví, a protože v krému je syrové vejce, připravují se až těsně před svátky. Potřebovat na ně budete i speciální formičky.
Příprava: 45 min (bez odležení)
Náročnost: x
Cena: 70 Kč
Potřebujete:
150 g kulatých piškotů
50 g mletých ořechů
1 bílek
1 lžíci mléka
100 g moučkového cukru
60 g másla
2 lžíce kakaa
Krém:
1 žloutek
60 g másla
1 lžíci rumu
50 g moučkového cukru
25 ks kulatých piškotů
1 Piškoty rozdrťte v robotu nebo je umelte najemno. Vsypejte do mísy, přidejte mleté ořechy, prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a mléko. Dobře prohněťte až vznikne měkké a hladké těsto. Nechte ho asi hodinu odležet v lednici
2 Připravte krém: změklé máslo utřete se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr opatrně řeďte rumem. Žloutek můžete nahradit i vaječným koňakem. Těsto si rozdělte na jednotlivé kuličky a vtlačte je do formiček.
Ve středu nechte prostor, který naplňte krémem a přiklopte piškotem. Pak opatrně vyklepněte z formičky.
3 Vosí hnízda skladujte v lednici, před podáváním je můžete ještě poprášit moučkovým cukrem.