Vyzkoušejte tento skvělý podzimně-zimní dezert, který chutná a dodá vám potřebnou energii i vitaminy.
Příprava: 50 min
Náročnost: x x
Cena: 95 Kč
Potřebujete:
6 větších jablek
120 g mletých ovesných vloček
60 g kokosového oleje
40 g medu
1 lžičku mleté skořice
50 g vlašských ořechů
50 g lískových ořechů
220 g zakysané smetany
1 Jablka omyjte, v místě stopky lehce seřízněte a vykrojte z nich jádřinec. Pak do nich vykrojte nožem hlubší zářezy – nedokrajujte až do konce, aby zůstala vcelku – a vložte je do menší zapékací mísy.
2 Připravte si drobenku: v míse smíchejte vločky, kokosový olej, med, skořici a nasekané ořechy. Hotovou drobenku rozdělte do zářezů v jablkách, a pokud vám nějaká zbude, jablka s ní posypejte.
3 Zapékací mísu dejte do trouby předehřáté na180–190 °C a pečte 20–25 minut. Upečená jablka podávejte s vychlazenou zakysanou smetanou.