Dostaly jste chuť na mleté maso, ale zadělávat na karbanátky se vám nehce? Naplňte mletým masem dýni!
Suroviny na 4 porce
– 1 velká nebo 2 malé dýně Hokaido – 1 lžíce olivového oleje – 2 lžíce slunečnicového oleje – 10 silnějších plátků slaniny – 1 velká cibule – 2 mrkve – 1 řapíkatý celer – 200 g sterilovaných žampionů – 800 g hovězího mletého masa – sůl, mletý černý pepř – 3 stroužky česneku – 100 g strouhaného sýru
Postup
1 Odřízněte vršek dýně a vydlabejte semínka. Zapékací mísu vykapejte olivovým olejem, dejte do ní dýni a vložte do trouby rozehřáté na 180 ºC na 30 minut.
2 Ve velké hluboké pánvi rozehřejte slunečnicový olej a osmahněte na něm na tenké proužky nakrájenou slaninu a najemno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev, oloupaný a nadrobno nakrájený stonek celeru, žampiony a restujte do změknutí.
3 Přidejte nadrobené mleté maso, osolte a opepřete, zamíchejte a na mírném plameni za občasného promíchání ohřívejte asi 10 minut. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek.
4 Dýni vytáhněte z trouby a naplňte připravenou směsí. Posypte nastrouhaným sýrem (eidam, čedar) a vložte zpátky do trouby. Pečte ještě asi 15 minut.