Výborná pochoutka pro zdravé mlsání, kterou slupnete mnohem dříve, než je její výdrž.
Příprava: 25 min (bez fermentování)
Náročnost: x
Cena: 25 Kč
Potřebujete:
4 stroužky česneku
hrst čerstvého kopru
1–2 svazky ředkviček
500 ml vody
1 lžíci mořské soli
1 měkký list kapusty či zelí
1 Česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo, ředkvičky omyjte a nakrájejte na kolečka nebo je nechte vcelku. Na dno čisté sklenice vložte česnek a kopr, na ně naskládejte ředkvičky.
2 Ve vodě rozpusťte sůl a tímto lákem vše ve sklenici zalijte. Navrchu nechte ve sklenici asi 1,5 cm volného místa. Obsah zatěžkejte kapustovým nebo zelným listem, popřípadě plastovým sáčkem s lákem a uzavřete.
3 Sklenici postavte do misky a uložte do skříňky na 5–10 dní. Pak přemístěte do chladničky, kde vydrží až na 6 měsíců.