Vyzkoušejte recept na perlu čínské kuchyně – kachnu s pikantní omáčkou.
Příprava: 1 hod 35 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 37 Kč
Suroviny na 6 porcí
– 1 kachna o váze 1,8 kg
– 1,5 l vařící vody
– 120 ml omáčky hoisin
– 130 ml vařící vody do medové marinády
– 125 g moučkového cukru
– 4 lžíce medu
– 2 lžíce sezamového oleje
– 2 lžičky tmavé sójové omáčky
Postup
1. Očištěnou kachnu přelijte horkou vodou, osušte a nechte odležet.
2. Smíchejte med, vařící vodu a sójovou omáčku. Směsí potřete kachnu, nechte hodinu odležet. Tento postup zopakujte. Pak pečte kachnu při 190 ºC 80 minut, průběžně ji otáčejte.
3. V pánvi rozehřejte olej. Přidejte omáčku hoisin, cukr a vodu. Povařte 3 minuty a odstavte.
4. Z kachny odřízněte kůži, maso pokrájejte a přelijte omáčkou.