Nemusíte se bát, že budou prsíčka vysušená, díky našemu receptu si ponechají svoji skvělou šťavnatost.
Igredience: 500 g švestek, 2 lžíce olivového oleje, 125 ml portského vína, 4 lžíce cukru, 1 šalotka, 1 ½ lžičky uzené soli, mletý pepř, 1 lžíce hrubozrnné mořské soli, 400 g kachních prsou
Postup:Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
Švestky pak dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
Poté je rozmačkejte a propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem. Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypejte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
Vložte do něj kachní prsa. Nechte 10 minut odležet. Maso grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty.