Zapečené brambory se směsí hub můžete podávat jako samostatné jídlo, které potěší nejen vegetariány, ale s úspěchem ho lze použít jako výbornou přílohu k masu.
Ingredience: 400 g hub, olej a máslo, 4 ks vajec, 150 g bílého jogurtu, 600 g brambor, kmín, pepř, majoránka a sůl
Postup:Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na plátky.
Houby očistěte, nakrájejte také na plátky a poduste doměkka spolu s kmínem, pepřem a troškou soli.
Pekáček vymažte rostlinným olejem a dejte do něj ve vrstvách střídavě brambory a houby. Poslední vrstva jsou brambory. Vrstvu brambor vždy osolte a okořeňte majoránkou.
Povrch brambor poklaďte kousky másla a dejte do trouby prohřát. Zatím si rozmíchejte vejce s jogurtem nebo smetanou.
Směsí zalijete brambory a zapečte. Místo jogurtu můžete použít sladkou smetanu.