Suroviny na 4 porce:
● 300 g nových brambor (na nudličky) ● čerstvě mletý pepř
● dle chuti sůl
● 250 g špenátových listů
● 300 g drcených rajčat z konzervy ● 2 lž. másla
● 1 stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky)
● ½ lžičky uzené mleté papriky ● 4 celá vejce
● 50 g sýru feta
Postup:
1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. Špenát opereme ve studené vodě a dáme okapat. Vodu z uvařených brambor slijeme přes špenát, aby zavadl.
2. Vymačkáme z něj vodu, osolíme, opepříme, smí cháme s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem. Rozpálíme pánev, vyskládáme do ní brambory, navrch směs, poklademe máslem a zapékáme v troubě na 200 °C asi 20 min.