Vajíčková pomazánka je naprostá klasika, kterou rozhodně nikoho neurazíte.
Příprava: 25 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 25 Kč
Suroviny na 4 porce
– 2 žitné placky
– 80 g uzeného lososa
– 8 vajec
– 2 lžíce lučiny
– 3 lžíce bílého hustého jogurtu
– 2 lžičky hořčice
– 2 lžičky nasekané pažitky
– sůl, pepř
Postup
1. Na pomazánku uvařte vejce natvrdo. Nechte je zchladnout, pak je oloupejte a protáhněte kráječem na vajíčka.
2. Lučinu smíchejte s jogurtem, hořčicí a pažitkou. Přidejte vejce, umíchejte vidličkou, osolte a opepřete.
3. Servírujte na rozkrojených žitných plackách s uzeným lososem.