Tymián koláči dodá nezaměnitelnou vůni a zkaramelizovaná cibulka na medu a víně dokonalou chuť.
Ingredience:
Na těsto: 300 g mouky, ½ lžičky soli, 240 g studeného másla, 3 lžíce vody
Na náplň: 100 g slaniny, 5 kusů žlutých cibulí, sůl a pepř, 2 lžíce čerstvého tymiánu, 250 ml bílého vína, 3 lžíce medu, 1 vejce, 2 lžíce zakysané smetany
Postup: Máslo nakrájejte na kostky a dejte do mixéru. Přidejte mouku, sůl a rozmixujte. Do směsi přidejte vodu a zpracujte na pevné těsto. Dejte na 30 minut do lednice.
Těsto rozválejte na tenký plát, dejte do formy a 15-20 minut pečte. Náplň: Plátky slaniny opečte dokřupava. Přidejte cibuli, sůl, pepř a tymián a vařte, dokud cibule nezměkne.
Přilijte víno a med a vařte na nejvyšší teplotě. Přidejte vejce a smetanu, směsí naplňte těsto a pečte asi 30 minut.