Suroviny:
● 120 g loupaných nesolených oříšků – pistácií (i jiných)
● 500 ml plnotučného mléka
● 100 ml tučné smetany
● 150 g cukru krystal
● 7 vaječných žloutků
Postup:
1. Dvě třetiny pistácií (či jiných ořechů) semeleme na hladkou pastu, zbytek nasekáme nahrubo. Do kastrůlku nalijeme mléko, smetanu, ořechovou pastu a vše přivedeme k varu, pak stáhneme z ohně a přimícháme drcené ořechy. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.
2. Směs smícháme a šleháme ve vodní lázni, dokud nezhoustne, a pak dáme na 3 hodiny do lednice. Poté opatrně promícháme a opět dáme na 3 hodiny do mrazáku. Nakonec ušleháme elektrickým šlehačem a mrazíme do druhého dne.