Italská specialita panzanella je prostý salát z několika málo přísad, jimž dominují rajčata. Dá se jíst mírně teplý nebo studený.
Příprava: 45 min
Náročnost: x x
Cena: 100 Kč
Potřebujete:
2 kuřecí prsa
500 g rajčat
2 silné krajíce staršího chleba
1 červenou cibuli
2 hrsti listové petrželky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
hrst černých oliv
sůl, pepř
1 Chléb opečte nasucho na pánvi nebo v toastovači a nakrájejte na kousky nebo kostky. Dochuťte je solí a promíchejte s trochou oleje. Dejte je na plech a zapečte v troubě při 200 °C asi 15 minut dokřupava.
2 Rajčata omyjte a nakrájete na dílky, pokud máte cherry rajčátka, nechte je vcelku. Cibuli nakrájejte podélně na proužky. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a opečte je na oleji.
3 Rajčata dejte do mísy s cibulí a olivami, osolte, opepřete a zakápněte octem. Promíchejte a nechte odstát. Přidejte kousky kuřete, chlebové kostky a lístky petržele. Zakápněte olejem, promíchejte a můžete podávat.