Suroviny:
600 g kuřecích křidélek
2 cm čerstvého zázvoru
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 lžička citronové trávy
1 lžička třtinového citronu
4 lžíce rybí omáčky
1 lžička mletých arašídů
1 lžička limetové šťávy
mořská sůl
Postup:
Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat.
Rozehřejeme gril na střední teplotu, křídla vyjmeme z marinády, tu si odložíme a necháme na potírání masa. Křídla dáme na gril, osolíme a opékáme za občasného potírání asi 20 – 25 minut.
Marinovaná kuřecí křidýlka jsou hotová, jakmile mají zlatavou kůrčičku a uvnitř jsou měkká.